İSTANBUL / PENDİK - Elka Ortaokulu

0 (216) 3795856
Orta Mahalle Yıldız Sokak No 1 Pendik / İstanbul
Vizyon
İstiyoruz ki; Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü çevrede eğitim bilim ve kültür merkezi olalım. İstiyoruz ki; geçmişten geleceğe köprü kurarak Türk Milli Eğitimi Temel Kanunu doğrultusunda birey yetiştirmek için kaliteyi artırarak örnek ve lider bir okul olalım. Ve istiyoruz ki; sevgi ortamında yarınlara güvenle ve umutla bakan nesiller yetiştirelim.
Misyon
Elka Ortaokulu liderleri, öğretmenleri,yardımcı personeli, öğrencileri,öğrenci velileri, çevre insanı ve paydaşlarımızla; BİZLER Türk Milli Eğitimi Temel Kanununda ifade edilen; eğitimin genel amaçları Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda bireyler yetiştirmek görevimizdir. Biz öğrencilerimizi bir üst öğrenime, hayata, çağımız gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde ruh ve beden sağlığı açısından kendisine güvenli bilgi teknik ve becerilerle donanımlı olarak hazırlamak için varız. Atatürk´ün göstermiş olduğu yolda ilerleyerek, toplumun ve insanlığın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesini sağlayacak bireyler yetiştirmek,okulu sahiplenerek,mesai saatleri ve ihtiyaç duyulan her zamanda üzerine düşen görev ve sorumluluğu hiç tereddütsüz olarak yapan, yapmaktan mutluluk duyan, kendisiyle,çevresiyle barışık ve okulu gerçek bir eğitim, kültür,bilim yuvası olarak kabul eden bir anlayışla varız.
Öğretim Şekli :Tam gün
Ulaşım
KARTAL´dan 132, 132A, 132D, 132E, 132K, 132P, KARTAL METRODAN 132B, KM25, PENDİK YHT ve METRODAN 132H, 133Ü, KM15, KM18, KM26, KM27, KM28, KM72, KADIKÖY´DEN 16C, 16Z, E10 otobüsleri ile Taşlıbayır durağında inilerek ulaşım sağlanabilir. Pendik´ten kalkan Kurtköy, Gözdağı, Çınardere, Şeyhli, Yakacık, Aydos yönünde giden minibüslerle ulaşım sağlanabilir. Metro ile gelindiğinde Pendik durağında inilerek, Pendik Köprüsünün üstüne çıkarak Kurtköy yönünde 200 metre yürüyerek ulaşılabilir.
Orta M. Yıldız Sk No:1 (Taşlıbayır) / Pendik
Pendik Merkeze 1 km mesafededir.